søndag den 1. februar 2009

Cisco CCNA certificering

Så fik jeg taget mig sammen til at blive Cisco certificeret. Jeg har tidligere haft en CCNA certificering, men den udløb i 2003. I forbindelse med at jeg besøgte Cisco Networkers i Barcelona, tog jeg CCNA testen og bestod med 953 point ud af 1000.

Jeg har især brugt to tingtil at forberede mig. Et sæt bøger fra Cisco Press: CCNA Official Exam Certification Library (CCNA Exam 640-802) (Exam Certification Guide Series) og GNS3.

Bøgerne dækker, som navnet næsten siger, det officielle pensum og er om ikke ligefrem spændende, så ikke dårligt skrevet. Før hvert kapitel er en håndfuld spørgsmål eller to om emnet, så man får en fornemmelse for, hvor intenst man har behov for at læse kapitlet. Jeg oplevede dog selv, at det kunne betale sig at skimme kapitlet, da spørgsmålene selvfølgelig ikke fuldt ud dækker kapitlet.Efter hvert kapitel anbefales det at udfylde nogle tabeller, som man kan skrive ud fra een af de medfølgende cd'er, så man får checket op på, om har forstået og husket det væsentlige. Tabellerne findes også i udfyldt format på cd'en.

Jeg fik ikke lige taget mig sammen til at udfylde alle tabellerne. I stedet brugte jeg det førnævnte GNS3, Graphical Network Simulator. Det bygger på dynamips, som lader dig emulere en række Cisco routere (2600, 3600 og 7200), og derudover har nogle minimale virtuelle lan-, frame relay og atm-switche, så man kan eksperimentere med det, man lige har læst. Det er et genialt værktøj, som er umiddelbart anvendeligt til dette formål, men også kan bruges til langt mere komplicerede simulerede opsætninger. I forhold til dynamips er der en grafisk brugergrænseflade, så du kan sidde og trække routere og switce rundt og trække lan, serielle, frame relay eller atm forbindelser imellem dem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar