søndag den 15. oktober 2006

Pillefyrsserveren

Svoger har fået et pillefyr med pc interface (serielt). Han vil gerne have grafer over forbrug på nettet og alarmer og halløj. En almindelig pc tager for meget strøm, så nu har jeg lovet at hjælpe ham med at få strikket en lille server sammen til hans fyrrum. Dette er historien om tilblivelsen.

Jeg blev hurtigt enig med mig selv om at serveren skulle baseres på OpenWrt, som er en linux variant, der kører på mange af de små trådløse routere, som kan købes for kr 500-1000. Interfacet på pillefyret er serielt, så det skulle med i overvejelserne.

Der er umiddelbart ikke nogen af routerne, der er født med en seriel port, men jeg fandt to metoder anvist:

1) Lod en lille IC på, der kan omsætte nogle GPIO porte til et almindeligt serielt interface

2) Brug en USB til seriel adapter

Da svoger og jeg har en idé om, at andre kunne få glæde af projektet valgte vi mulighed 2, da det ikke er sikkert at alle tør kaste sig ud i at lodde i deres nyindkøbte grej. Desuden er jeg doven.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar